Varna24.bg прокурорът по делото Радослав  Лазаров. Скочил е, веднага се е

...
Varna24.bg прокурорът по делото Радослав  Лазаров. Скочил е, веднага се е
Коментари Харесай

Прокурор Лазаров: Спасителят е направил всичко по силите си да спаси Сара, вината му е най-малка

Varna24.bg прокурорът по делото Радослав  Лазаров. 

" Скочил е, незабавно се е опитал да я извади, само че поради тягата, която се е образувала, не е могъл. Както той, по този начин и още няколко индивида, които са се спуснали да оказват помощ. Извадили са я едвам, откакто са спрели помпата. Спасителят е провел реанимационни мероприятия до идването на медицинския екип. Затова обвиняването му е по леката алинея от закона. Направил е всичко зависещо от него, с цел да не се стига до тези последствия. Кой носи най-голямата отговорност за смъртта на Сара ще каже съдът. Според обвинителният акт отговорност носи проектанта на басейна, строителят и надзорникът, както и спасителят, само че в различен аспект ", сподели Радослав Лазаров.

По думите на прокурор Лазаров басейнът е пуснат в употреба след утвърждение от Община Варна, само че то не е обвързвано с този жанр сигурност на оборудването, който е предизвикал случая. От там са дали мнение единствено за качеството на водата и съществуването на избавител, по тази причина нямат отношение към предмета на делото. 

Днес по гледище на юристите на четиримата упрекнати за смъртта на Сара, не бе даден ход на делото поради процесуални нарушавания и то бе върнато на прокуратурата на фаза досъдебно произвеждане. 

Коментара на прокурор Радослав Лазаров вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР